Πολιτική απορρήτου Πολιτική cookie

Γιατί Χρειάζομαι Δικηγόρο;

γιατί χρειάζομαι δικηγόρο
Δικηγορικό Γραφείο

Γιατί Χρειάζομαι Δικηγόρο; Ένας δικηγόρος είναι ένα κρίσιμο μέρος κάθε επιτυχημένης ομάδας διαζυγίου. Και το να κατευθυνθείς σε αυτό το ταξίδι χωρίς κάποιον ειδικό δικηγόρο για διαζύγια δεν είναι μια επιλογή που προτείνεται. Ως εκ τούτου, είτε συμμετέχετε σε διαμεσολάβηση διαζυγίου, συνεναιτικό διαζύγιο ή θέλετε να εξερευνήσετε την διαδρομή της αγωγής διαζυγίου, εδώ είναι έξι λόγοι για τους οποίους χρειάζεστε πραγματικά έναν δικηγόρο.

1. Μείωση του Άγχους

Καταρχήν, οι δικηγόροι μειώνουν το άγχος. Ακριβώς όπως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για πράγματα έξτρα, η δουλειά ενός δικηγόρου είναι να αναλάβει τη νόμιμη πλοήγηση. Όταν προσλαμβάνετε έναν έμπειρο δικηγόρο, δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχείτε για όλα προβλήματα που θα παρουσιαστούν στη πορεία. Αντίθετα, ο δικηγόρος σαςτα αναλαμβάνει όλα για εσάς, ελευθερώνοντας το νοητικό εύρος ζώνης σας, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε σε πιο σημαντικά πράγματα.

2. Διαθέσιμος για Άμεση Τηλεφωνική Συμβουλευτική

Μόλις αποκτήσετε δικηγόρο, ο σύζυγός σας θα είναι υποχρεωμένος να τον ρωτήσει αν θέλει οποιαδήποτε πληροφορία. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πλέον να αισθάνεστε υποχρεωμένοι να απαντήσετε στην κλήση του συζύγου σας ή να συμμετέχετε μαζί του σε άσκοπες, κυκλικές, συναισθηματικές συζητήσεις. Υπάρχουν βέβαια κάποιες εξαιρέσεις, οι οποίες μπορεί να απαιτούν από εσάς να συντονίζεστε περιστασιακά μεταξύ σας.

Ωστόσο, με το ελάχιστο που απαιτείται, δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος που πρέπει ποτέ να αισθάνεστε υποχρεωμένοι να απαντήσετε σε μια κλήση ή ένα μήνυμα.

3. Οικογενειακό Δίκαιο και Νομικό Πλαίσιο

Ας είμαστε ειλικρινείς! Το οικογενειακό δίκαιο δεν είναι μια απλή υπόθεση. Η ορολογία είναι γεμάτη με αρκετές μακροσκελείς προτάσεις για να τρελάνει οποιονδήποτε. Ευτυχώς, οι δικηγόροι Οικογενειακού Δικαίου Μπούρας και συνεργάτες γνωρίζουν άριστα νομική ορολογία σε κάθε επίπεδο. Το οποίο είναι υπέροχο, αφού σημαίνει ότι δεν χρειάζεται από εσάς περισσότερη έρευνα! Ένας δικηγόρος μπορεί να σας βοηθήσει να ερμηνεύσετε το νόμο και να τον εφαρμόσετε στη μοναδική σας κατάσταση με τρόπο που πραγματικά έχει νόημα.

Αυτό, με τη σειρά του, θα σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο, χρήματα και άγχος, καθώς θα υπάρχουν πολλές επίσημες πληροφορίες για μεταφορά μεταξύ των μερών κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Υποθέσεις όπως επιμέλεια παιδιών, δεν είναι απλές και το δικηγορικό γραφείο Μπούρας και Συνεργάτες είναι δίπλα σας σε κάθε φάση των αναγκών σας.

4. Εμπειρία και Ειδίκευση

Η εμπειρία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία που χρειάζεστε για την υπόθεση σας. Πράγματι, το ταξίδι σας θα είναι γεμάτο με σταυροδρόμια και κάθε επιλογή θα έχει διαφορετικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, μπορεί να είναι δύσκολο να αισθάνεσαι σωστός για μια απόφαση, όταν δεν έχεις ιδέα πού οδηγεί το καθένα. Εδώ παίζει ρόλο η εμπειρία. Ως κάποιος που τα έχει δει όλα (ή, τουλάχιστον, πολλά από αυτά), ένας δικηγόρος είναι ο οδηγός και το στήριγμα σας. Σας βοηθούν να κατανοήσετε πώς κάθε επιλογή θα επηρεάσει το διαζύγιό σας και σας καθοδηγούν προς το μονοπάτι που θα επιτύχει τα καλύτερα αποτελέσματα.

5. Γραφειοκρατία

Η γραφειοκρατία είναι ένας από τους μεγαλύτερους πονοκεφάλους σχετικά με το διαζύγιο – και ένας τεράστιος παραβάτης καθυστερήσεων και αποτυχιών. Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να βρείτε ποια έγγραφα διαζυγίου χρειάζεστε. Στη συνέχεια, συμπληρώστε και, στη συνέχεια, συμπληρώστε – ποιες γραμμές δεν θέλετε να χάσετε και ποιες συμπληρωματικές πληροφορίες θα χρειαστείτε – και αυτό δεν αφορά καν πού πρέπει να τις υποβάλετε και πόσα θα πρέπει να πληρώσετε όταν το κάνετε. Η πρόσληψη δικηγόρου είναι ένα γρήγορο παρελθόν χωρίς άγχος για να γίνει εύκολη η γραφειοκρατία.

Σίγουρα, θα χρειαστεί να παρέχετε πληροφορίες και να κάνετε την πραγματική υπογραφή, αλλά εκεί σταματάει. Ο δικηγόρος διαζυγιών σας όχι μόνο θα βεβαιωθεί ότι συμπληρώνετε τα σωστά έγγραφα, αλλά θα φροντίσει επίσης να κατατεθεί.

6. Μετριασμός Κινδύνου

Όταν πρόκειται για διαζύγιο, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να πάνε στραβά. Η κατάθεση των σωστών εγγράφων είναι ένα από αυτά, αλλά υπάρχουν επίσης προθεσμίες ανακάλυψης, οικονομικές αποκαλύψεις, αποδείξεις υπηρεσιών και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και προστατευτικές εντολές για τις οποίες πρέπει να ανησυχείτε. Όλα αυτά τα πράγματα πρέπει να αντιμετωπίζονται εντός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου και σύμφωνα με πολύ συγκεκριμένο πρωτόκολλο. Και η αποτυχία τήρησης αυτών των πρωτοκόλλων θα οδηγήσει τουλάχιστον σε καθυστερήσεις.

Συμπερασματικά

Ενώ σχεδόν κάθε διαζύγιο θα μπορούσε να επωφεληθεί από δικηγόρο, δεν χρειάζονται όλοι τον ίδιο τύπο υπηρεσιών. Για παράδειγμα, ένα ζευγάρι που έχει επιλέξει ένα αδιαμφισβήτητο διαζύγιο σίγουρα δεν θα χρειαστεί την ίδια συμμετοχή δικηγόρου όπως ένα διαζύγιο με αντιδικία.

Ομοίως, οι σύζυγοι με προγαμιαίο συμβόλαιο πιθανότατα θα είναι μια χαρά με τη διαμεσολάβηση. Τούτου λεχθέντος, όλα αυτά τα ζευγάρια θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τη συμμετοχή δικηγόρου. Το πόσο, ωστόσο, εξαρτάται από τις μοναδικές σας περιστάσεις. Ένας καλός δικηγόρος είναι αυτός που φροντίζει τη νομική στρατηγική του για να ταιριάζει στις ανάγκες σας. Είναι αυτοί που σέβονται τον χρόνο σας, τις επιθυμίες σας και ίσως ιδιαίτερα τον προϋπολογισμό σας, παλεύοντας ακούραστα για τα δικαιώματά σας εντός όποιων παραμέτρων ορίζετε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Καλέστε μας