Πολιτική απορρήτου Πολιτική cookie

Δικηγόροι για Κληρονομικά Θέματα

κληρονομικο δικαιο δικηγορος μπουρας αθηνα

Όταν πρόκειται για την περιουσία ενός ανθρώπου, η πρώτη σκέψη είναι, τι θα έπρεπε πραγματικά να κληροδοτήσει, αλλά και στα χέρια ποιανού θα έπρεπε να καταλήξουν όλα αυτά για τα οποία έχουμε εργαστεί (σκληρά) για να δημιουργήσουμε κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Επομένως, είναι φυσικό να θέλουμε να μάθουμε τι θα συμβεί με όλα τα πράγματα που είναι αγαπητά σε εμάς. Ο δικηγόρος κληρονομικού δικαίου καλείται να λύσει θέματα και προβλήματα πάσης φύσεως. Ερωτήσεις όπως: Τι συμβαίνει, για παράδειγμα, με το σπίτι ή την επιχείρηση κάποιου και ποιος είναι ο κληρονόμος που ορίζει ο νόμος γι’ αυτό; Ποιος έχει επίσης αξιώσεις; Έχετε κάποια ανησυχία στο κληρονομικό δίκαιο; Καλέστε τώρα +210 3305169

Δικηγόρος κληρονομικού δικαίου – Ποια η θέση του και πότε τον χρειάζεστε

Ο δικηγόρος κληρονομικού δικαίου θέτει σε προτεραιότητα να αποτρέψει τις διαμάχες και τις εντάσεις, γι’ αυτό είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι όλοι παίρνουν το μερίδιο που τους αναλογεί. Κάθε άτομο είναι διαφορετικό και το ίδιο είναι και οι ιδέες του για το κτήμα. Ωστόσο, οι πολλές νομικές ρυθμίσεις του κληρονομικού δικαίου συχνά εμποδίζουν τις επιθυμίες ενός ανθρώπου, οι οποίες μερικές φορές είναι δύσκολο να κατανοηθούν.

Για να διασφαλίσουμε ότι η διαθήκη σας πληροί ωστόσο όλες τις νομικές απαιτήσεις, οι δικηγόροι μας για το κληρονομικό δίκαιο στην Αθήνα σας προσφέρουν ακριβώς την επαγγελματική υποστήριξη και συμβουλές που χρειάζεστε για μια νομικά ασφαλή διαθήκη. Θα βρούμε τις απαντήσεις στις συγκεκριμένες ερωτήσεις σας σχετικά με το κληρονομικό δίκαιο. Φυσικά, είμαστε επίσης στην ευχάριστη θέση να ενεργήσουμε ως εκπρόσωπος σας και να διασφαλίσουμε ότι η τελευταία σας διαθήκη θα εφαρμοστεί όπως επιθυμούσατε κατά τη διάρκεια της ζωής σας.

Ενεργώντας σωστά ως κληρονόμος – Αποποίηση Κληρονομιάς

Ο θάνατος ενός μέλους της οικογένειας ή στενού φίλου είναι πάντα ένα δραστικό γεγονός. Εάν στη συνέχεια διοριστείτε ως κληρονόμος, αυτό είναι ακόμη πιο αγχωτικό κατά την περίοδο του πένθους, καθώς υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν και ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν. Γι’ αυτό σας προσφέρουμε την τεχνογνωσία μας και θα θέλαμε να σας διευκολύνουμε στην αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν την κληρονομιά, το άνοιγμα της διαθήκης και τη διαίρεση της περιουσίας. Με τον δικηγόρο σας για το κληρονομικό δίκαιο, θα γνωρίζετε πώς λειτουργεί η κατανομή μιας κληρονομιάς, πώς μπορούν να διατεθούν περιουσιακά στοιχεία ή ακίνητη περιουσία και εάν τα χρέη μπορεί επίσης να έχουν κληρονομηθεί.

Θα γνωρίζετε επίσης την προθεσμία για την αποποίηση κληρονομιάς, τι να κάνετε με τους λογαριασμούς του θανόντος, τι συμβαίνει με τα δώρα και πώς λαμβάνονται υπόψη οι προκαταβολές κληρονομιάς κατά τη διαίρεση.

Κληρονομικές διαφορές

Ο θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου είναι ήδη αρκετό βάρος και όταν προστίθενται κληρονομικές διαφορές, δεν είναι μόνο συναισθηματικά μια αγχωτική κατάσταση, αλλά μπορεί επίσης να γίνει δαπανηρή και παρατεταμένη υπό ορισμένες συνθήκες. Για να αποφύγετε μια τέτοια κατάσταση εξαρχής, ο δικηγόρος σας για το κληρονομικό δίκαιο στην Αθήνα μπορεί να σας δείξει πώς να αποτρέψετε μια κληρονομική διαφορά και ποιες δικαστικές και εξωδικαστικές διαδικασίες είναι διαθέσιμες για την επίλυση κληρονομικών διαφορών και να σας υποστηρίξει σε αυτές τις διαδικασίες. Το γραφείο μας είναι πάντα δίπλα σας σε ότι χρειαστείτε.

Έρευνα κληρονομιάς

Μερικές φορές χάνετε ο ένας τον άλλον, ακόμα και σαν οικογένεια. Δεν γνωρίζετε τους πιο στενούς συγγενείς του διαθέτη που έχουν κληρονομήσει κάτι. Σε αυτές τις περιπτώσεις, βοηθάει όταν ένα δικηγορικό γραφείο επιχειρεί να τα βρει διακριτικά και εμπιστευτικά. 

Διαίρεση κληρονομιάς

Μια κοινότητα κληρονόμων δεν μπορεί να συνεχίσει για πάντα, αλλά βρίσκει το τέλος της στη διαίρεση της περιουσίας. Τότε αποφασίζεται ποιος παίρνει την αγαπημένη των γονιών συρταριέρα ή τα ασημένια μαχαιροπίρουνα. Είναι πιο περίπλοκο εάν, για παράδειγμα, ένα ακίνητο αποτελεί μέρος της κληρονομιάς. Γιατί σε αυτή την περίπτωση πρέπει να δείτε αν αυτός που παίρνει το ακίνητο μπορεί να εξοφλήσει τους άλλους κληρονόμους. Δεν συμβαίνει πάντα ότι υπάρχει επαρκής κληρονομιά για να διασφαλιστεί ότι όλα διανέμονται με τον κατάλληλο τρόπο. Ο δικηγόρος κληρονομικού δικαίου του γραφείου μας αναλαμβάνει με ευθύνη την υπόθεση σας.

Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να βοηθήσει εάν ένας δικηγόρος βοηθήσει στη σύνταξη των απαραίτητων συμβολαίων. Γιατί η «διαίρεση» είναι ένα ευαίσθητο θέμα που δεν ταιριάζει σε όλους. Επομένως, είναι καλύτερο να τα κανονίσετε όλα επαγγελματικά παρά να μπείτε σε περιττές διαφωνίες.

Κληρονομικό συμβόλαιο

Η σύμβαση κληρονομιάς είναι μια δημόσια συμβολαιογραφική σύμβαση που συνάπτεται μεταξύ του διαθέτη και τουλάχιστον ενός άλλου συμβαλλόμενου μέρους (συνήθως του συζύγου ή/και των νόμιμων κληρονόμων). Ένα συμβόλαιο κληρονομιάς διαφέρει από μια διαθήκη στο ότι όλα τα μέρη στη σύμβαση γνωρίζουν το περιεχόμενο του συμβολαίου κληρονομιάς και επομένως γνωρίζουν αν, πόσο και τι θα κληρονομήσουν. Ο δικηγόρος κληρονομικού δικαίου σας εξασφαλίζει κάθε λεπτομέρεια ότι θα τηρηθεί.

Ένα κληρονομικό συμβόλαιο έχει νόημα εάν, για παράδειγμα, οι σύζυγοι θέλουν να ωφεληθούν αμετάκλητα ο ένας τον άλλον ή ένας κληρονόμος παραιτηθεί οικειοθελώς από την υποχρεωτική μερίδα του/της. Το συμβόλαιο είναι κατάλληλο για παντρεμένα ζευγάρια (με ή χωρίς παιδιά) ή για ζευγάρια που συζούν και μπορεί να ρυθμίσει τη διαδοχή σε οικογενειακές επιχειρήσεις για γενιές.

Προκαταβολή κληρονομιάς

Είναι δυνατό να εκχωρηθούν ορισμένα κληρονομικά τμήματα της μελλοντικής περιουσίας στον νόμιμο κληρονόμο κάποιου κατά τη διάρκεια της ζωής του, η οποία συνήθως αναφέρεται ως προκαταβολική κληρονομιά. Μια τέτοια διαδικασία επιτρέπει στον διαθέτη να βοηθήσει οικονομικά τους απογόνους του εάν είναι απαραίτητο, για παράδειγμα, εάν χρειάζονται υποστήριξη για την αγορά κατοικίας ή κεφάλαιο εκκίνησης για την ίδρυση της δικής τους εταιρείας. Ο δικηγόρος σας για το κληρονομικό δίκαιο στην Αθήνα Μπούρας και Συνεργάτες θα χαρεί να σας συμβουλεύσει ως διαθέτη σχετικά με τον προγραμματισμό και τη διεύθυνση των προκαταβολών κληρονομιών.

Μέριμνα περιουσίας / διαχείριση περιουσίας

Ως διαθέτης, μπορείτε να επηρεάσετε τη διαχείριση της περιουσίας. Αυτό μπορεί να γίνει αφήνοντας οδηγίες για το πώς να χειριστείτε το κτήμα. Ή ορίζοντας εκτελεστή που θα αναλάβει τη φροντίδα της περιουσίας. Εάν δεν υπάρχουν ρυθμίσεις από την πλευρά του διαθέτη, οι κληρονόμοι πρέπει να αποφασίσουν ως κοινότητα τι γίνεται και πώς.

Το θέμα της ευθύνης παίζει ρόλο σε όλα αυτά τα ερωτήματα. Και, φυσικά, πρέπει επίσης να αποφευχθεί ότι οι μεμονωμένοι κληρονόμοι λαμβάνουν κάτι από την κληρονομιά χωρίς συμφωνία ή κατάσχουν μεμονωμένα αντικείμενα χωρίς αυτό το στοιχείο να έχει προηγουμένως σημειωθεί σε απογραφή. Μιλήστε με έμπειρο δικηγόρο κληρονομικού δικαίου.

Ένα δικηγορικό γραφείο μπορεί να βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι όλα γίνονται δίκαια. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να συντάξετε μια απογραφή με όλα τα αντικείμενα και όλα τα περιουσιακά στοιχεία της περιουσίας. Μετά από αυτό, προκύπτουν πολλά ερωτήματα: Πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται οι επιπτώσεις του νοικοκυριού; Πόσο γρήγορα πρέπει να εκκενώσει κανείς ένα ακίνητο και να συνεχίσει να το νοικιάζει; Οι Δικηγόροι για Κληρονομικά Θέματα θα σας λύσουν όλους τους προβληματισμούς.

Πώς γράφω μια διαθήκη;

Υπάρχουν επίσημες απαιτήσεις για μια διαθήκη; Ναι, προκύπτουν μερικές προκαταρκτικές ερωτήσεις εάν θέλετε να διαθέσετε τα περιουσιακά σας στοιχεία πέρα από τον δικό σας θάνατο. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να γράψετε μια διαθήκη με σαφήνεια, δηλαδή να εκχωρήσετε τα περιουσιακά σας στοιχεία σε πρόσωπα ή ιδρύματα.

Τέλος, κατά τη σύνταξη διαθήκης για μεγαλύτερη περιουσία, είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη ότι τα περιουσιακά στοιχεία μεταβιβάζονται στην επόμενη γενιά δίκαια και λογικά. Αυτό εγείρει επίσης το ερώτημα αν πρέπει να διοριστεί εκτελεστής. Σε όλα αυτά, οι Δικηγόροι για Κληρονομικά Θέματα μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά.

Είναι απαραίτητο να αποφύγετε να κάνετε ανόητα λάθη που θα ακυρώσουν μια καλοπροαίρετη θέληση. Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να εκχωρήσετε το δικό σας δικαίωμα διάθεσης. Τι μπορείτε να κάνετε; Να κληροδοτήσει το σύνολο ή μέρος των περιουσιακών στοιχείων σε κληρονόμο και να επιβάλει όρους για τη χρήση των περιουσιακών στοιχείων.

Καλέστε μας