Πολιτική απορρήτου Πολιτική cookie

Δικηγόρος Οικογενειακού Δικαίου

οικογενειακο δικαιο δικηγορος αθηνα

Είστε αντιμέτωποι με διαζύγιο ή χωρισμό; Η μετάβαση σε δικηγόρο οικογενειακού δικαίου είναι συχνά δύσκολη, ειδικά όταν αφορά το θέμα της οικογένειας. Όταν πρόκειται για χωρισμό ή διαζύγιο και πιθανώς ένα παιδί μαζί, η απόφαση να πάτε σε δικηγόρο είναι αγχωτική και προκλητική. Συναισθηματικά και οικονομικά η κατάσταση της ζωής αλλάζει. Ως δικηγόροι οικογενειακού δικαίου στην Αθήνα, είμαστε δίπλα σας συμβουλευτικά και επαγγελματικά σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη την κατάσταση στην οποία βρίσκεστε και καλύπτουμε τις προσωπικές σας ανάγκες και φόβους.

Ακόμα κι αν τα συναισθήματα είναι υπερβολικά από τη μια πλευρά, είναι λογικό να έρθετε σε επαφή με έναν δικηγόρο οικογενειακού δικαίου πολύ νωρίς. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να περιορίσετε εκ των προτέρων οποιαδήποτε ζημιά στο ελάχιστο. Εάν μπορείτε να αποτρέψετε μια άσχετη διαφωνία, θα γλυτώσετε από πολλές αγχωτικές καταστάσεις. Αντιδρούμε σε κάθε φάση του χωρισμού επαγγελματικά, μελετημένα και συγκεντρωμένα. Έχετε μια ανησυχία στο οικογενειακό δίκαιο; Καλέστε τώρα +210 3305169

Δικηγόρος Οικογενειακού Δικαίου – Ποιος ο ρόλος του

Αν δεν είναι πλέον δυνατό να ζήσετε μαζί, το μόνο που μένει είναι ένα διαζύγιο. Αποφασίσατε να τερματίσετε τον γάμο σας μέσω διαζυγίου; Σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν δύο επιλογές. Αφενός διαζύγιο με αμοιβαίο αίτημα και αφετέρου διαζύγιο με αντιδικία. Όπως υποδηλώνει το όνομα, οι σύντροφοι στην πρώτη παραλλαγή συμφωνούν στο διαζύγιο. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα για υλικά αγαθά και οικονομικά, αυτή η παραλλαγή του διαζυγίου είναι ταχύτερη, ευκολότερη και φθηνότερη. Συχνά, όμως, κάποιοι από τους συζύγους αντιτίθενται στο διαζύγιο.

Στην περίπτωση αυτή, διαζύγιο μπορεί να δηλωθεί μόνο εάν οι σύζυγοι έχουν χωρίσει μεταξύ τους για τουλάχιστον δύο χρόνια. Φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις και σε αυτή την περίπτωση. Σε περίπτωση σωματικής βίας, για παράδειγμα, η συνέχιση του γάμου είναι παράλογη και μπορεί να λυθεί νωρίτερα. Οι δικηγόροι οικογενειακού δικαίου Μπούρας και Συνεργάτες, θα σας υποστηρίξουν με το διαζύγιο.

Έχετε ερωτήσεις σχετικά με τα δικαιώματα επιμέλειας, συντήρησης, επιμέλειας ή επίσκεψης; Θα σας παρέχουμε εξειδικευμένη βοήθεια σε κάθε έναν από αυτούς τους τομείς. Εστιάζουμε επίσης σε θέματα όπως η κατανομή περιουσιακών στοιχείων ή το δίκαιο ιδιοκτησίας, στα οποία μπορούμε να σας βοηθήσουμε με την πολυετή εμπειρία μας. Ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά. Το διαζύγιο γίνεται ακόμη πιο δραματικό όταν εμπλέκονται τα παιδιά. Είναι ακόμη πιο σημαντικό να προστατεύονται τα συμφέροντα των παιδιών. Ο δικηγόρος οικογενειακού δικαίου φροντίζει κάθε λεπτομέρεια.

Οι λύσεις θα πρέπει πάντα να επεξεργάζονται με βάση τις κοινωνικές δεξιότητες και την προσωπική κατάσταση του πελάτη. Σε περίπτωση διαζυγίου εμφανίζονται και οι λεγόμενες παρενέργειες που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα ακόλουθα σημεία:

  • Διαίρεση του διαμερίσματος
  • Δικαιώματα επιμέλειας και επίσκεψης
  • Παιδική υποστήριξη
  • Κατανομή περιουσιακών στοιχείων

Ως δικηγόροι οικογενειακού δικαίου στην Αθήνα, θα σας βοηθήσουμε να ζητήσετε ένα φιλικό διαζύγιο και να αποτρέψετε παράνομα αιτήματα του αντιδίκου.

Εστίαση στο οικογενειακό δίκαιο

Εάν ο σύντροφός σας διαφεύγει να βρει λύση σε ένα συναινετικό διαζύγιο, εάν θέλετε χωρισμό μόνοι σας (χωρίς απευθείας διαζύγιο) ή εάν ο σύντροφός σας είναι βίαιος, η διαδικασία προστασίας του γάμου βοηθάει πολύ. Κατόπιν αιτήματος ενός συζύγου, το δικαστήριο προστασίας γάμου μπορεί να λάβει μέτρα και να ρυθμίσει τις συνέπειες της χωριστής συμβίωσης. Το αίτημά σας μπορεί να υποβληθεί προφορικά και γραπτά. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να εκπροσωπηθείτε νόμιμα εάν θέλετε να κινήσετε τέτοιες διαδικασίες. Αυτό διασφαλίζει ότι τα δικαιώματά σας προστατεύονται. Ο δικηγόρος οικογενειακού δικαίου αναλαμβάνει κάθε λεπτομέρεια της υπόθεσης σας.

Δικηγόροι Οικογενειακού Δικαίου Αθήνα – Τακτοποίηση γάμου

Ακόμα κι αν υποθέσετε ότι η σχέση που κάνετε σε έναν γάμο προορίζεται να κρατήσει για πάντα, η πραγματικότητα δυστυχώς δείχνει ότι συχνά δεν είναι έτσι. Και ενώ μπορεί να αισθάνεστε άβολα με την ιδέα, θα πρέπει να σκεφτείτε να συντάξετε ένα προγαμιαίο συμβόλαιο. Ειδικά για να μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις συγκρούσεις σε περίπτωση χωρισμού. Ένα τέτοιο συμβόλαιο γάμου σάς δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσετε το περιουσιακό σας καθεστώς και τα περιουσιακά σας στοιχεία.

Παιδική υποστήριξη και διατροφή

Κατά κανόνα και οι δύο γονείς είναι υπεύθυνοι για τη διατροφή του κοινού παιδιού. Σε περίπτωση χωρισμού, ο γονέας που δεν έχει την επιμέλεια πρέπει να αναλάβει τη διατροφή ανήλικων τέκνων. Η διατροφή που θα επιδικαστεί καθορίζεται από το δικαστήριο. Καθώς πρόκειται για ένα ευαίσθητο θέμα, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε μαζί μας απευθείας εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις. Ο δικηγόρος οικογενειακού δικαίου του γραφείου μας παρέχει επίσης και τηλεφωνική συμβουλευτική.

Φροντίδα

Δεδομένου ότι τα διαζύγια συχνά οδηγούν σε διαφωνίες σχετικά με τα παιδιά, συχνά πρέπει να κληθεί το δικαστήριο για να διευκρινίσει το ζήτημα της επιμέλειας. Δεν πρέπει να κάνετε αυτό το βήμα μόνοι σας. Γιατί η επιμέλεια είναι ένας πολύ περίπλοκος τομέας. Εδώ είναι σημαντικό να δείξετε ενσυναίσθηση καθώς και επαγγελματική ικανότητα. Το συμφέρον του παιδιού είναι πάντα πρώτο. Εδώ είναι σημαντικό να επεξεργαστούμε κοινά μονοπάτια που είναι καλύτερα για το παιδί. Δυστυχώς, συχνά δεν είναι δυνατή η εξωδικαστική διευκρίνιση, γι’ αυτό θα πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε έναν δικηγόρο που ειδικεύεται στο οικογενειακό δίκαιο.

Καλέστε μας