Πολιτική απορρήτου Πολιτική cookie

Ποινικολόγος – Ποια τα καθήκοντα του και πως μπορεί να σας βοηθήσει

Ποινικολόγος
Δικηγορικό Γραφείο

Όταν πρόκειται για μια ποινική υπόθεση, θέλετε να επιλέξετε έναν ποινικολόγο που είναι κατάλληλος για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά σας. Διαφορετικά, μπορεί να καταλήξετε αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης. Βρίσκοντας τον κατάλληλο δικηγόρο για εγκλήματα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια υπεράσπιση για τον εαυτό σας. Τι ακριβώς κάνει ένας ποινικολόγος και πώς μπορεί να βοηθήσει; Σε αυτόν τον οδηγό, θα εξετάσουμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τους ποινικολόγους.

Εάν θέλετε να διαβάσετε για τα δικαιώματά σας και να μάθετε περισσότερα για το σύστημα δικαιοσύνης, οι δικηγόροι Μπούρας και Συνεργάτες μπορούν να σας δώσουν πολλές πληροφορίες εάν κριθείτε ένοχος για ποινικό αδίκημα. Ανακαλύψτε την αντιπροσώπευση που χρειάζεστε σήμερα!

Τι κάνει ένας ποινικολόγος αν σας κατηγορήσουν για έγκλημα;

Θα εργαστούν για λογαριασμό του κατηγορούμενου για να επιτύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την υπόθεση.

Καθήκοντα και ευθύνες ποινικολόγου

Για αρχή, οι ποινικολόγοι εργάζονται για την υπεράσπιση ατόμων και οργανώσεων. Είναι εξοπλισμένοι για να χειρίζονται μια σειρά από ποινικές υποθέσεις, όπως:

 • Κλοπή
 • Απάτη
 • Υπεξαίρεση
 • Σεξουαλικά εγκλήματα
 • Βίαια εγκλήματα
 • Εγκλήματα για τα ναρκωτικά
 • Εγκλήματα ενδοοικογενειακής βίας

Ένας ποινικολόγος είναι υπεύθυνος για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των καλύτερων συμφερόντων σας σε αυτές τις περιπτώσεις. Οι ποινικολόγοι στην Αθήνα είναι υπεύθυνοι να ενεργούν ως νομικοί εκπρόσωποι των κατηγορουμένων σε δικαστικές υποθέσεις πο

Τώρα που έχετε μια εικόνα, ας συζητήσουμε τα καθήκοντα και τις ευθύνες του ποινικολόγου. Ο ποινικολόγος εκπροσωπεί τους κατηγορούμενους σε πολιτειακά, ομοσπονδιακά και εφετεία. Είναι υπεύθυνος για την υπεράσπιση του πελάτη του.

Διαβάστε:  Εξώδικο απο τράπεζα

Ένας ποινικολόγος έχει πολλές ευθύνες που μπορούν να τον βοηθήσουν να υπερασπιστούν τους πελάτες τους. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Διερεύνηση της εν λόγω υπόθεσης
 • Συγκέντρωση στοιχείων και συνέντευξη μαρτύρων
 • Έρευνα της νομολογίας, των εγκληματικών κωδίκων και του δικονομικού δικαίου που σχετίζονται με την υπόθεση
 • Χτίζοντας μια υπεράσπιση
 • Καθορισμός στρατηγικής περίπτωσης
 • Διαπραγμάτευση συμφωνίας ένστασης ή μικρότερης κατηγορίας με την εισαγγελία
 • Σύνταξη, κατάθεση και επιχειρηματολογία (συμπεριλαμβανομένης πρότασης απόρριψης ή απόρριψης
 • Υποστήριξη του κατηγορουμένου στη δίκη
 • Σύνταξη, κατάθεση ή διαμάχη προσφυγών

Με κάθε μία από αυτές τις ευθύνες, ο στόχος του ποινικολόγου είναι να προστατεύσει τον πελάτη του από τη δίωξη.

Όταν σε κατηγορούν ένα ποινικό αδίκημα, θα πρέπει να αποδείξεις ότι είσαι αθώος στο δικαστήριο, ανεξάρτητα από το αν είσαι ένοχος ή αθώος στην πραγματικότητα. Για να βγείτε από αυτήν την κατάσταση, θα χρειαστείτε καλή γνώση του δικαίου ή τη βοήθεια κάποιου που γνωρίζει σωστά τη νομοθεσία. Εδώ μπαίνει η πρόσληψη έμπειρου ποινικολόγου. Μπορείτε να προσλάβετε τον κατάλληλο δικηγόρο για να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας σε μια ποινική υπόθεση. Ωστόσο, δεν είναι όλοι οι ποινικολόγοι ίδιοι και θα πρέπει να προσλάβετε μόνο τον καλύτερο για την υπόθεσή σας, καθώς μπορεί να κινδυνεύετε και με φυλάκιση σε αυτές τις περιπτώσεις. Παρακάτω αναφέρονται ορισμένα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να προσλάβετε έναν ποινικολόγο.

Εμπειρία Ποινικολόγου

Η ποιότητα της νομικής εκπροσώπησης που παρέχεται από έναν ποινικολόγο επηρεάζεται θετικά από το επίπεδο εμπειρίας στον τομέα. Προτού επιλέξετε οποιονδήποτε δικηγόρο, πρέπει να αξιολογήσετε τον αριθμό των ετών που υπηρέτησαν στον τομέα της ποινικής υπεράσπισης. Για έναν δικηγόρο που χειρίζεται υποθέσεις παρόμοιες με τις κατηγορίες σας για αρκετά χρόνια, αυτός ή αυτή έχει ένα ευρύτερο φάσμα διαφορετικών υποθέσεων ποινικής υπεράσπισης. Επομένως, οι πιθανότητές σας για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα βελτιώνονται. Μάθετε περισσότερα για το πως μπορεί να σας βοηθήσει η εμπειρία του ποινικολόγου.

Διαβάστε:  Πλαστογραφία

 Κόστος

Οι περισσότεροι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις καταλήγουν να αντιμετωπίζουν σκληρές ποινές ή μακροχρόνιες καταδίκες λόγω της αποτυχίας πρόσληψης των καλύτερων ποινικολόγων. Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να επιβαρύνονται με λιγότερο κόστος για την ποινική νομική εκπροσώπησή τους σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης χρημάτων. Ωστόσο, τελικά καταλήγετε να χρειαστεί να επιβαρυνθείτε ακόμη περισσότερο όταν έχετε κακή εκπροσώπηση. Οι περισσότεροι φημισμένοι ποινικολόγοι έρχονται με υψηλή αμοιβή. Παρά το κόστος που χρεώνουν για την εκπροσώπησή τους, καταλήγει να είναι μια αξιόλογη επένδυση.

Ο ποινικολόγος που προσλαμβάνετε πρέπει να έχει ένα σχέδιο πληρωμής που να ευθυγραμμίζεται με την οικονομική σας στρατηγική.

Φήμη

Η φήμη κάθε ποινικολόγου αποκαλύπτει την ποιότητα της νομικής εκπροσώπησης που προσφέρει. Κερδίζει τη φήμη του από προηγούμενους πελάτες. Μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη φήμη του δικηγόρου περιλαμβάνουν διαδικτυακές κριτικές, από στόμα σε στόμα ή ακόμα και δημοσιεύσεις. Η έρευνα για τις προηγούμενες υποθέσεις που έχει χειριστεί ο δικηγόρος ποινικής υπεράσπισης στο παρελθόν σας εμποδίζει να προσλάβετε έναν αμφιλεγόμενο δικηγόρο. Ένας πολύ φημισμένος ποινικολόγος όπως το δικηγορικό Γραφείο Μπούρας και Συνεργάτες είναι αυτός με υψηλές πιθανότητες επιτυχούς έκβασης. Οι περισσότεροι από τους προηγούμενους πελάτες του δικηγόρου πρέπει να είναι πολύ ικανοποιημένοι με τις νομικές παραστάσεις, για να μιλήσουν τόσο πολύ για το έργο του δικηγόρου. Τα κριτήρια επιλογής πρέπει να είναι αυστηρά.

Διαθεσιμότητα

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πόσο συχνά θα συναντάτε τον ποινικολόγο σας για την ποινική υπεράσπιση για να λαμβάνετε ενημερώσεις για την πρόοδο της υπόθεσής σας. Υπάρχουν δικηγόροι με μεγάλη φήμη που μπορούν να προσφέρουν κορυφαία εκπροσώπηση, αλλά σπάνια μπορούν να βρουν χρόνο για την υπόθεσή σας. Πολλοί τέτοιοι δικηγόροι είναι εκείνοι με πολλές εκκρεμείς υποθέσεις στο δικαστήριο. Η διαθεσιμότητα του ποινικολόγου ποτέ δεν συνεπάγεται απαραίτητα ότι πρέπει να υπάρχει φυσική εμφάνιση. Η επικοινωνία μπορεί επίσης να γίνει μέσω email ή τηλεφώνου.

Διαβάστε:  Συναινετικό Διαζύγιο Κόστος και Έξοδα
Καλέστε μας