Διαζύγιο εξπρές Άμεσα και Οικονομικά

Διαζύγιο εξπρές Άμεσα και Οικονομικά
Δικηγορικό Γραφείο

Τι αποτελεί το διαζύγιο εξπρές;

Το διαζύγιο εξπρές αναφέρεται στη διαδικασία λύσης ενός γάμου που ολοκληρώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα, συνήθως εντός 12 ημερών. Αυτή η διαδικασία εφαρμόζεται μόνο σε περιπτώσεις συναινετικού διαζυγίου, δηλαδή όταν και οι δύο σύζυγοι συμφωνούν να χωρίσουν.

Ποια είναι τα απαιτούμενα έγγραφα για το διαζύγιο εξπρές;

Για να ξεκινήσει η διαδικασία του διαζυγίου εξπρές, οι σύζυγοι πρέπει να παρουσιάσουν τα εξής έγγραφα:

  1. Το ιδιωτικό συμφωνητικό που υπογράφεται από τους δύο συζύγους και επικυρώνεται από το ΚΕΠ για την γνησιότητα των υπογραφών τους.
  2. Το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, το οποίο εκδίδεται από το Ληξιαρχείο.
  3. Το πιστοποιητικό γέννησης των παιδιών του γάμου, εάν υπάρχουν παιδιά.
  4. Ενδεχομένως, δικαστικές αποφάσεις ή συμβάσεις που αφορούν τα παιδιά ή την περιουσία του γάμου.

Πώς διεξάγεται η διαδικασία του διαζυγίου εξπρές;

Η διαδικασία του διαζυγίου εξπρές αποτελείται από δύο βήματα:

  1. Κατάρτιση και υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού.
  2. Δημιουργία της συμβολαιογραφικής πράξης.

Οι σύζυγοι πρέπει να επισκεφτούν τον συμβολαιογράφο της επιλογής τους και να υπογράψουν τη συμβολαιογραφική πράξη για τη λύση του γάμου τους. Αυτή η πράξη πρέπει να περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες σχετικά με τους συζύγους, τον γάμο τους, και τους όρους της λύσης, όπως θέματα διατροφής, επιμέλειας των παιδιών, και κατανομής της περιουσίας.

3ο στάδιο: Εγγραφή της συμβολαιογραφικής πράξης στο Αρχείο. Σημαντικό είναι να τονιστεί ότι σε περίπτωση θρησκευτικού γάμου προηγείται το στάδιο της πνευματικής λύσης αυτού.

Διαβάστε:  Ηλεκτρονική αίτηση διαζυγίου

Οι σύζυγοι εγγράφουν τη συμβολαιογραφική πράξη λύσης του γάμου τους στο Αρχείο του τόπου όπου καταγράφηκε ο γάμος τους. Η εγγραφή της συμβολαιογραφικής πράξης ολοκληρώνει τη διαδικασία του διαζυγίου.

Πόσο κοστίζει το διαζύγιο;

Το κόστος του διαζυγίου εξαρτάται από την πολυπλοκότητα της διαδικασίας. Ωστόσο, πρέπει να σημειώσουμε ότι το κόστος ενός συναινετικού διαζυγίου είναι συνήθως χαμηλότερο από τη διαδικασία αντιδικίας.

Επιπλέον Έξοδα

Εκτός από την αμοιβή του συμβολαιογράφου και των δικηγόρων, υπάρχουν και άλλα έξοδα που μπορεί να προκύψουν για το διαζύγιο, όπως:

  1. Έξοδα για την έκδοση πιστοποιητικών οικογενειακής κατάστασης και γέννησης.
  2. Έξοδα για την εγγραφή της συμβολαιογραφικής πράξης στο Αρχείο.
  3. Έξοδα για την πνευματική λύση του γάμου.

Πώς μπορώ να βρω έναν καλό συμβολαιογράφο για το διαζύγιο; Για να βρείτε έναν καλό συμβολαιογράφο για το διαζύγιο, μπορείτε να ζητήσετε συστάσεις από φίλους, συγγενείς ή γνωστούς που έχουν περάσει από αντίστοιχες διαδικασίες. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε συμβολαιογράφους μέσω του διαδικτύου ή επαγγελματικών οδηγών.

Συμβουλές για το διαζύγιο

Εάν σκοπεύετε να προχωρήσετε σε διαζύγιο, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν δικηγόρο. Ο δικηγόρος θα σας ενημερώσει για τη διαδικασία και θα σας βοηθήσει να προστατεύσετε τα δικαιώματά σας και τα δικαιώματα των παιδιών σας.

Επιπλέον, πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για τη διαδικασία του διαζυγίου και να συγκεντρώσετε όλα τα απαραίτητα έγγραφα και πληροφορίες. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις συνθήκες της λύσης του γάμου, όπως τη διατροφή, την επιμέλεια των παιδιών και τη διανομή της περιουσίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Καλέστε μας