Πολιτική απορρήτου Πολιτική cookie

Γιατί είναι απαραίτητος ένας δικηγόρος για ακίνητες περιουσίες

Γιατί είναι απαραίτητος ένας δικηγόρος για ακίνητες περιουσίες
Δικηγορικό Γραφείο

Ίσως είστε έτοιμοι να αγοράσετε ένα σπίτι. Και παρόλο που η συναλλαγή έχει πολλές επιπλοκές, είστε θετικά πεπεισμένοι ότι ο αντιπρόσωπός σας θα μπορούσε να διευθετήσει όλη την ακαταστασία σε όλη τη διαδικασία. Η αγορά ενός ακινήτου, ωστόσο, θα είναι η πιο δαπανηρή και νομικά επικίνδυνη επένδυση που πρόκειται να κάνετε ποτέ. Το να βασίζεστε μόνο σε έναν κτηματομεσίτη μπορεί να μην είναι αρκετό. Απρόβλεπτα νομικά ζητήματα και ένα σωρό έγγραφα θα μπορούσαν να σας χτυπήσουν την πόρτα ανά πάσα στιγμή. Για να χειριστείτε κάθε νομική πτυχή της διαδικασίας που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ο πράκτοράς σας, θα πρέπει να προσλάβετε έναν δικηγόρο ακινήτων. Για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε εάν χρειάζεστε πραγματικά έναν δικηγόρο πριν αγοράσετε ή πουλήσετε ένα σπίτι, εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το τι και πώς μπορούν να σας βοηθήσουν.

Τι κάνουν οι Δικηγόροι Ακινήτων;

Οι δικηγόροι ακινήτων αναλαμβάνουν όλες τις νομικές διαφορές και απαιτήσεις κατά τη μεταφορά του σπιτιού σας κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας αγοράς και πώλησης. Ενώ οι μεσίτες είναι απασχολημένοι με την καταχώριση και την εμπορία του ακινήτου σας, οι δικηγόροι ασχολούνται με τις νομικές πτυχές, όπως απάτη υποθήκης και αποκάλυψης, παραβιάσεις ζωνών, φόροι ιδιοκτησίας, καθώς και ζητήματα για διαφορές όπως παραβίαση, καταπάτηση και παροχή νομικών συμβουλών. Ένας δικηγόρος ακίνητης περιουσίας είναι ένα κρίσιμο μέρος της διαδικασίας αγοράς ή πώλησης του σπιτιού σας.

Είναι το δίχτυ ασφαλείας που σας προστατεύει από παγίδες και αγωγές. Και επίσης ποιος καταφέρνει να ελέγξει τα προσχέδια πράξεών σας και πολλά έγγραφα ακίνητης περιουσίας για την τήρηση των νόμιμων συναλλαγών. Εκ μέρους σας, καταχωρούν σημαντικά έγγραφα και βοηθούν επίσης στην τροποποίηση των προσαρμογών, προς όφελος του πελάτη σε όρους συμβάσεων και συμφωνιών.

Γιατί να προσλάβετε έναν δικηγόρο ακινήτων;

Πρώτα απ ‘όλα, τα θέματα αγοράς σπιτιού είναι δύσκολο να τα αντιμετωπίσετε μόνοι σας. Δεδομένου ότι είναι μια κρίσιμη επένδυση, δεν πρέπει να υπάρχει χώρος για λάθη. Καθώς μπορεί να προκύψουν διαφωνίες για ακίνητα, πρέπει να αφήσετε έναν επαγγελματία να κάνει τη δουλειά και να λύσει το ζήτημα με προσοχή. Έτσι, για να γίνουν τα πράγματα με νόμιμο τρόπο, είναι καλύτερο να προσλάβετε δικηγόρο ακινήτων παρά να διακινδυνεύσετε να χάσετε τη συμφωνία για μια μικρή γκάφα. Επίσης, ένας έμπειρος δικηγόρος ακινήτων στο πλευρό σας κάνει μια αγχωτική διαδικασία βολική. Αντί να το κάνετε μόνοι σας, ένας εμπειρογνώμονας με εξειδικευμένη τεχνογνωσία μπορεί να κάνει δέκα φορές καλύτερα από αυτό που πιθανώς μπορείτε να εκτελέσει ο αντιπρόσωπός σας και εσείς.

Πότε πρέπει να προσλάβετε δικηγόρο ακινήτων;

Υπάρχουν πιθανώς πολλές περιπτώσεις που απαιτούν ενίσχυση για δικηγόρο ακινήτων.  Εάν έχετε αποφασίσει να πουλήσετε ένα ακίνητο, είναι συνετό να προσλάβετε έναν δικηγόρο πριν υπογράψετε οποιαδήποτε γραπτή προσφορά αγοράς. Με αυτόν τον τρόπο, θα είστε σίγουροι ότι όλα κυλήσουν ομαλά. Η προσφορά αγοράς είναι μια τεκμηριωμένη νομική μορφή συμφωνίας, η οποία αποτελείται από τους βασικούς προτεινόμενους όρους και όρους και των δύο μερών. Ένας δικηγόρος ακινήτων βοηθά να διασφαλιστεί ότι η γραπτή προσφορά αγοράς είναι σωστή και δίκαιη, όπως συμφωνήθηκε και από τα δύο μέρη.

Διότι από τη στιγμή που η προσφορά έχει ήδη υπογραφεί, μετατρέπεται σε νομική σύμβαση και είναι ένα νομικά δεσμευτικό έγγραφο. Εκεί έρχεται ο δικηγόρος ακίνητης περιουσίας σας για να σας προστατεύσει από τυχόν προβλήματα με τη διαδικασία αγοράς. Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ μιας συναλλαγής κατοικίας και μιας συναλλαγής εμπορικών ακινήτων. Και χρειάζεται ένας εξειδικευμένος δικηγόρος ακινήτων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτού του είδους των διαφορών.

Οι περισσότερες ανησυχίες αφορούν ζητήματα χωροταξίας, την ακρίβεια των νομικών λεπτομερειών, τις δομικές συνθήκες της ιδιοκτησίας και τυχόν περιβαλλοντικές ανησυχίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Ο δικηγόρος σας θα σας καθοδηγήσει και θα σας βοηθήσει να αποφύγετε διαφορές. Η εμπορική ιδιοκτησία έχει πολύ πιο σύνθετες προκλήσεις από μια οικιστική ιδιοκτησία. Ακολουθούν ορισμένες τυπικές αιτίες ζητημάτων ή συγκρούσεων στις συναλλαγές ακινήτων που μπορεί να διαχειριστεί και να χειριστεί ο δικηγόρος ακινήτων σας.

  • Αποτυχία αποκάλυψης σημαντικού περιουσιακού ζητήματος.
  • Όταν υπάρχει αθέτηση της σύμβασης εάν ένα μέρος δεν τηρήσει τους όρους της σύμβασης.
  • Εάν προκύψει παραβίαση ρητής εγγύησης ή σιωπηρής εγγύησης.
  • Παράβαση καθήκοντος, όταν ο μεσίτης δεν λειτουργεί προς το συμφέρον του πωλητή/αγοραστή.

One thought on “Γιατί είναι απαραίτητος ένας δικηγόρος για ακίνητες περιουσίες

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Καλέστε μας