Πολιτική απορρήτου Πολιτική cookie

Πως να βρείτε τον καλύτερο δικηγόρο για διαζύγια στην Αθήνα

καλύτερος δικηγόρος για διαζύγια
Δικηγορικό Γραφείο

Όταν ένας γάμος τελειώνει, μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιμετωπίσετε τόσο το συναισθηματικό τραύμα όσο και τους φόβους σας για το πώς θα συνεχιστεί η ζωή μετά από ένα διαζύγιο. Οι νομικές κατευθυντήριες γραμμές γύρω από το διαζύγιο οδηγούν σε πρόσθετες ανησυχίες. Ερωτήσεις όπως “χρειάζομαι δικηγόρο για να υποβάλω αίτηση διαζυγίου;” και “σε τι μπορεί να με βοηθήσει ο καλύτερος δικηγόρος για διαζύγια στην Αθήνα;” είναι κοινά, μαζί με πολλά άλλα.

Πως να βρω το καλύτερο δικηγόρο για διαζύγια;

Σε πολλές περιπτώσεις, η συζήτηση με έναν ειδικευμένο δικηγόρο διαζυγίου σχετικά με τις νομικές επιλογές σας και τον τρόπο λειτουργίας της διαδικασίας, μπορεί να μειώσει κάποιο από αυτό το άγχος. Ένας δικηγόρος διαζυγίων, μπορεί επίσης να σας συμβουλεύσει για το πώς να προστατεύσετε καλύτερα τα δικαιώματα και τα συμφέροντά σας, ειδικά εάν εσείς και ο σύζυγός σας δεν συμφωνείτε σχετικά με τον τρόπο επίλυσης του διακανονισμού διαζυγίου σας.

Πότε πρέπει να μιλήσετε με έναν δικηγόρο διαζυγίου;

Θέλετε να χωρίσετε. Θέλετε να προχωρήσει η διαδικασία, αλλά θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι επιλογές σας. Σας έχουν επιδοθεί με χαρτιά διαζυγίου. Ο σύζυγός σας μιλάει με έναν δικηγόρο διαζυγίου. Νομίζετε ότι ο σύζυγός σας θέλει διαζύγιο και μπορεί σκόπιμα να κρύβει ή να ξοδεύει τα περιουσιακά σας στοιχεία του γάμου σας.

Διαβάστε:  Eξώδικο για λήξη μίσθωσης

Τι χρειάζεστε από τον δικηγόρο διαζυγίου;

Το διαζύγιο είναι μια διαδικασία που, στο τέλος της ημέρας, διαλύει μια νομική σχέση μεταξύ δύο ανθρώπων. Το είδος της νομικής εκπροσώπησης που χρειάζεστε όταν αντιμετωπίζετε ένα διαζύγιο εξαρτάται από την πολυπλοκότητα αυτής της συνεργασίας. Όσο πιο περίπλοκο είναι το διαζύγιό σας, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ανάγκη σας για νομική εκπροσώπηση για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων σας.

Σκέψεις κατά την αξιολόγηση του πόσο περίπλοκη θα είναι η υπόθεση διαζυγίου σας: Περιουσιακά στοιχεία και Ακίνητα. Όσο περισσότερη περιουσία έχετε εσείς και ο σύζυγός σας, τόσο πιο περίπλοκο θα είναι να αποτιμήσετε και να διαιρέσετε αυτά τα περιουσιακά στοιχεία.

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει αποταμιεύσεις, ακίνητα, επενδύσεις, συνταξιοδότηση, επιχειρηματικά συμφέροντα και ούτω καθεξής.

Παιδιά. Εάν εσείς και ο σύζυγός σας έχετε μαζί ανήλικα παιδιά, θα χρειαστεί να επιλύσετε ζητήματα επιμέλειας παιδιών στο διαζύγιο σας είτε μέσω διαπραγματεύσεων είτε μέσω δίκης.

Ο καλύτερος δικηγόρος για διαζύγια φαίνεται στην Υποστήριξη

Η αναγκαιότητα οικονομικής υποστήριξης συζύγου (διατροφή) ή ανήλικων τέκνων (υποτροφία τέκνων) μπορεί να αυξήσει δραματικά την πολυπλοκότητα του διαζυγίου σας. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνετε πλήρως τι συμφωνείτε. Συχνά, τα «γρήγορα» ή φτηνά διαζύγια που βλέπετε να διαφημίζονται μπορεί να οδηγήσουν σε μια συμφωνία διακανονισμού που μπορεί να μην κατανοείτε πλήρως.

Εάν έχετε συμφωνήσει σε κάτι εν αγνοία σας, οι διακανονισμοί διαζυγίου και τα σχέδια γονικής μέριμνας μπορεί να είναι δύσκολο και δαπανηρό να τροποποιηθούν μετά το οριστικό διαζύγιο και θα καταλήξετε να προσλάβετε δικηγόρο ούτως ή άλλως. Οι υπηρεσίες ενός ειδικευμένου δικηγόρου διαζυγίου στην αρχή μπορούν να σας βοηθήσουν να διασφαλίσετε ότι δεν συμφωνείτε με οτιδήποτε δεν καταλαβαίνετε. Είναι δουλειά τους να σας εξηγήσουν τι σημαίνουν τα νομικά έγγραφα προτού υπογράψετε.

Διαβάστε:  Φθηνό διαζύγιο στην Ελλάδα

Μπορεί να έχετε νομικά ζητήματα για να λύσετε που δεν γνωρίζετε. Ένας δικηγόρος μπορεί να βεβαιωθεί ότι ο διακανονισμός διαζυγίου σας αντιμετωπίζει κάθε ζήτημα που σχετίζεται με την κατάστασή σας, τόσο μεγάλο όσο και μικρό.

Κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας διαζυγίου, οι άνθρωποι συχνά παραβλέπουν ζητήματα όπως το μελλοντικό κόστος κολεγίου για τα παιδιά, φορολογικά ζητήματα, διαίρεση περιουσιακών στοιχείων συνταξιοδότησης, απρόβλεπτα σχέδια γονικής μέριμνας, σωστή κατανομή των χρεών και άλλες ανησυχίες.

Ο καλύτερος δικηγόρος για διαζύγια είναι ειδικός

Ο καλύτερος δικηγόρος για διαζύγια θα έχει την τεχνογνωσία να αναλάβει την υπόθεσή σας και να τη χειριστεί με επιτυχία. Βεβαιωθείτε ότι έχετε βρει έναν δικηγόρο που να είναι ειδικός στο διαζύγιο και το οικογενειακό δίκαιο. Μπορείτε να περιορίσετε την αναζήτησή σας σε ικανά δικηγορικά γραφεία για να μάθετε τον δικηγόρο του ειδικού. Το δικηγορικό γραφείο Μπούρας και Συνεργάτες διαθέτει ειδίκευση στο τομέα του οικογενειακού δικαίου.

 Βρείτε έναν δικηγόρο που να έχει αρκετή εμπειρία στην αντιμετώπιση θεμάτων οικογενειακού δικαίου. Θα χρειαστεί να βρείτε έναν δικηγόρο που να κατανοεί την καναδική νομοθεσία. Θα βρείτε διαδικτυακούς ιστότοπους πολλών δικηγορικών γραφείων όπου μπορείτε να περιηγηθείτε στις σελίδες για να μάθετε εάν οι δικηγόροι τους είναι έμπειροι ή όχι. Εάν δεν βρείτε τον καλύτερο δικηγόρο διαζυγίου στην Αθήνα και χάσετε την υπόθεσή σας, θα είστε ο μόνος που θα απομείνει που θα αναλάβει την ευθύνη. 

Βρείτε έναν πολύ συνεργάσιμο δικηγόρο, που να γνωρίζει πώς να λύσετε τα ζητήματα, όπως η επιμέλεια των παιδιών και η υποστήριξη του συζύγου, εάν υποβάλετε αίτηση διαζυγίου.

Πρέπει να γνωρίζετε για τις επικοινωνιακές δεξιότητες των δικηγόρων τόσο εντός όσο και εκτός της αίθουσας του δικαστηρίου. Μερικοί άνθρωποι βρίσκουν τους σωστούς δικηγόρους, αλλά αλλάζουν τους δικηγόρους τους λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης σε αυτούς. Εάν θέλετε ο δικηγόρος σας να κερδίσει την εμπιστοσύνη σας, θα πρέπει να κρίνετε από τις επικοινωνιακές του δεξιότητες για να προσδιορίσετε εάν μπορεί να σας βοηθήσει να διευθετήσετε τα ζητήματα του διαζυγίου σας.

Διαβάστε:  Αγωγή περί κλήρου — Τα δικαιώματα του κληρονόμου

 Όσο περισσότερη εμπιστοσύνη δείχνετε στον δικηγόρο σας, τόσο περισσότερες πιθανότητες θα κερδίσετε την υπόθεσή σας. Ίσως χρειαστεί να υπογράψετε κάποιες συμφωνίες κατά τη διάρκεια της νομικής διαδικασίας. κάντε ερωτήσεις στον δικηγόρο σας εάν έχετε αμφιβολίες σχετικά με αυτές. Η αμοιβαία κατανόηση μεταξύ εσάς και του δικηγόρου σας μπορεί να λειτουργήσει προς όφελός σας.

Ο καλύτερος δικηγόρος για διαζύγια θα είναι σε θέση να εντοπίσει και να διασφαλίσει ότι ο διακανονισμός διαζυγίου σας αντιμετωπίζει όλα τα ζητήματα.

5 thoughts on “Πως να βρείτε τον καλύτερο δικηγόρο για διαζύγια στην Αθήνα

  1. Αναζητω δικηγορο εξειδικευμενο σε διαζυγια, αντιμετωπιση λεκτικης βιας μετα απο διαζυγιο. Ρυθμιση επικοινωνιας ανηλικου τεκνου κ λοιπα ζητηματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Καλέστε μας